Rohožník
Pon - Pia 6:15 - 16:15

Lienky a ich dobrodružstvo na oblohe alebo „Ako sa mesiačik so slniečkom dohodli“

NOC a DEŇ ... pre nás dospelých úplne jednoznačné pojmy, pre deti však úplne abstraktný pojem.

Niečo, čomu neprikladajú význam. A tak sme si povedali, že sa to zmení a trieda Lienok sa zmenila na malých bádateľov, ktorí zisťovali ako to s tou nocou a dňom vlastne je.
Na začiatku bol Mesiačik a Slniečko. Prišli si k nám po radu! Mali obrovský problém. Neprestajne sa hádali kto krajšie svieti a koho majú ľudia radšej. Viete prečo to tak bolo? Deti sa neváhali spýtať.
No bolo to jednoducho preto, lebo svietili obaja naraz. A tak sme sa pustili do vymýšľania riešenia. Múdre hlávky Lienok sa spojili a s pomocou pani učiteľky a krásneho príbehu prišli na jednoduché riešenie.
Slniečko bude svietiť cez deň a Mesiačik v noci. Slniečko si zobralo na pomoc svoje slnečné lúče a mesiačik zasa hviezdičky.
Všetci bolo nadšení. A ako prejav vďaky nás Slniečko s Mesiačikom pozvali na jeden deň a jednu noc do ich ríše plnej dobrodružstiev. Stali sa z nás pomocníci Slniečka, ktorí si vysúšali zastrihnúť slnečné lúče. Nakoniec sme si sadli na obláčiky a vyrozprávali ako prebieha taký NÁŠ DEŇ v škôlke, počas ktorého nás Slniečko sprevádza. Mesiačik nás previedol celou hviezdnou oblohou, na ktorú sme vyliezli po rebríku a dotkli sa hviezd. Mesiačik na nás pritom svietil. Nás tá cesta po oblohe tak unavila, bola predsa NOC, tak sme vhupli pod periny a sladko zaspali.

Fotografie nájdete TU: https://www.msrohoznik.sk/fotogaleria/lienky/lienky-a-ich-týždeň-na-oblohe

Zverejňovanie dokumentov

Prevádzkové hodiny

  • Pondelok - Piatok06:15-16:15
  • SobotaZatvorené
  • NedeľaZatvorené

Kontaktné informácie

  • Školské námestie 408
    906 38 Rohožník,
  • 034 65 88 822
  • info@msrohoznik.sk