Rohožník
Pon - Pia 6:15 - 16:15

"Separuj - chráň životné prostredie"

Otázky a problematika ochrany životného prostredia zasahuje do života nás všetkých, dospelých i detí. V našej materskej škole sa o tom, ako možno chrániť a udržiavať naše životné prostredie rozprávame v priebehu aktivít celého dňa.

Počas umývania rúk, kedy deťom pripomíname „stačí vodu pustiť slabšie“, v triede, ak je dostatočne silné denné svetlo „netreba svietiť, svieti nám slnko“ alebo počas prechádzky v okolí materskej školy, kedy už tie najmenšie deti spievajú o tom, že „smeti patria do koša, nehádžu sa všade“. Tie staršie už poznajú aj správnu farbu smetnej nádoby na papier, plast, sklo.  Sú to maličkosti, ale veľmi podstatné maličkosti, ktoré spolu tvoria jeden dôležitý celok.
Ak by sme si do vyhľadávača zadali, čo to enviromentálna výchova vlastne je, ukázalo by sa nám veľa odkazov. O životnom prostredí, o správnom správaní sa k nemu, sebe samému a svojmu okoliu alebo i to, že envitomentálna výchova predstavuje súlad všetkého.
Pani riaditeľka zapojila našu MŠ do výzvy Zeleného vzdelávacieho fondu  projektom s názvom „Separuj – chráň životné prostredie“, kde pre MŠ získala finančnú podporu, a to vo výške 6175,- EUR. Tieto finančné prostriedky boli použité na vytvorenie a realizáciu náučného chodníka, ktorý je súčasťou školského dvora. Súčasťou tohto chodníka sú náučné tabule rozklad odpadkov v čase, eko piškvorky, schopnosti ekológa, separujeme odpady a koše na triedenie odpadu. Prostredníctvom nich sa deti hravou formou, pod vedením pedagógov i rodičov, dozvedia o základnej potrebe separácie odpadu i celkovej ochrane životného prostredia.
Touto cestou sa chceme poďakovať  Zelenému vzdelávaciemu fondu, Ministerstvu životného prostredia SR, Enviromentálnemu fondu a Slovenskej agentúre životného prostredia za  podporenie projektu „Separuj – chráň životné prostredie“ a finančné prostriedky určené na realizáciu náučného chodníka.

Fotografie náučného chodníka nájdete TU: https://www.msrohoznik.sk/fotogaleria/náučný-chodník-separuj-chráň-životné-prostredie

Zverejňovanie dokumentov

Prevádzkové hodiny

  • Pondelok - Piatok06:15-16:15
  • SobotaZatvorené
  • NedeľaZatvorené

Kontaktné informácie

  • Školské námestie 408
    906 38 Rohožník,
  • 034 65 88 822
  • info@msrohoznik.sk