Rohožník
Pon - Pia 6:15 - 16:15

Škôlkarska zimná olympiáda a jej zahájenie

„Čo je to ZIMA?“ Keď deťom položíte túto otázku, dostanete aj takúto  odpoveď. „ZIMA je, keď je sneh!“ Také jednoduché. Ak im položíte aj ďalšiu otázku. „Čo môžeme robiť v snehu a so snehom ?“ odpoveď bude, dajme tomu na 100%, „Stavať snehuliaka! Sánkovať sa! Guľovať sa!“

Nájde sa však aj také dieťa, ktorého odpoveď bude iná. „Môžeme ísť na lyže alebo sa korčuľovať.“
O tom, aké ďalšie zimné športy existujú a možno ich deti až tak nepoznali, sa dozvedeli počas aktivít celého týždňa.
A potom, keď nastal ten správny čas, sme sa spoločne vybrali na „Zahájenie škôlkarskych zimných olympijských hier.“
Každá trieda svojím jedinečným spôsobom prezentovala, ukázala, povedala, zaspievala, zarecitovala ..., jednoducho vysvetlila, čo potrebujeme k danému športu. Jeden druhému podávali olympijský oheň, na znak toho, že sme všetci kamaráti, jedna veľká škôlka.
Najmenšie Lienky rozprávali o zjazdovom lyžovaní, predviedli lyže i „fotografiu“ našej lyžiarky. Nezabudli ani na to, že: „Naša Peťa spadla na kolénko! A dostala zlato!“ samozrejme nie v jeden deň a nie na jednom závode.  Neporaziteľný hokejový tím „Rohožnícke Motýliky“ predviedli svoje nové, ručne vyrobené hokejky.  Nádhera. Kuriatka, krasokorčuliari, pod vedením tréneriek vytvorili tanečnú choreografiu, ktorú sme mali možnosť vidieť na vlastné oči. Ladný tanec na ľade! Naše Myšky nám s hrdosťou priniesli ukázať nový model „BOBY“. A predstavte si, aj sme si ho vyskúšali. Prečo bol taký rýchly? No, veď preto, že to bolo ich hobby. Včielky dopodrobna vysvetlili ako je to s tými skokmi na lyžiach. „Lyže sú na nohách a skáče sa z kopca.“, teda z mostíka. Čo pred skokom treba spraviť? Neviete? Včielky nám povedali aj názorne ukázali: „ Sadnem si. Zapnem si poriadne toôpánky. Napravím si okuliare. A urobím toto.“ V tomto momente sme boli svedkom najlepšieho skoku v dejinách.  Na scénu nastúpili Žabky. Už ich nástup bol v štýle rýchlokorčuľovania. Vedeli ste, že ich korčule majú dlhé nože? A že potrebujú špeciálny oblek?  A blížime sa do finále. Mravčekovia nám predstavili curling. Dokonca sme mali možnosť vidieť napínavý závod. Obecenstvo povzbudzovalo, športovci podali silné výkony. Kto vyhral? Dopadlo to nerozhodne. Aj sánkovanie patrí k zimným športom. Sovičky nám o tom zaspievali, zahrali  a dokonca vyhláskovali slovo sánkovanie.
Takéto bolo „Zahájenie škôlkarskych zimných olympijských hier“. Plné zábavy, potlesku a radosti detí.

Fotografie zo ZAHÁJENIA ZOH MŠ ROHOŽNÍK nájdete TU: https://www.msrohoznik.sk/fotogaleria/škôlkarska-zimná-olympiáda

Zverejňovanie dokumentov

Prevádzkové hodiny

  • Pondelok - Piatok06:15-16:15
  • SobotaZatvorené
  • NedeľaZatvorené

Kontaktné informácie

  • Školské námestie 408
    906 38 Rohožník,
  • 034 65 88 822
  • info@msrohoznik.sk